Cum sa alegem ferestrele termopan potrivite pentru locuinta

Category:
m2b3055-hdr-medium1-1030x687

Iată citeva sfaturi esentiale, obtinute de la un specialist in domeniu

Lipsa de informație e cauza alegerilor greșite

Geamurile termopan se monteaza de mai bine de 10 ani, consumatorul de rand nici acum nu deține cantitatea de informatii necesare alegerii corecte a ferestrelor. „Ele se catalogheaza in mai multe categorii. In prezent toata lumea vrea geamuri ieftine. De cind s-a instalat criza, acesta este principiul pe care se bazeaza clientii. La inceputul crizei am putut lasa din pret, dar acest lucru s-a terminat, pentru ca am ajuns la fundul sacului. Astfel pot spune că geamurile ieftine reprezintă o economie doar pe termen scurt, pe termen lung cumparatorul va cheltui bani pe tot felul de reparatii, sau chiar pentru schimbare

La case sunt recomandate numai ferestre scumpe, pentru că este vorba de o investiție pe termen lung, iar la case nu sunt vecini perete în perete, așadar pierderea de energie este mai mare

O fereastra de calitate rezista pina la 25 de ani

Primele profile PVC au fost montate în Germania în urmă cu 25 de ani, acestea sunt schimbate abia acum. Nemții fac acum trecerea la a doua generație de geamuri, asadar cam atit ar trebui să fie durata de viața a unei ferestre de calitate. „Pentru a avea o fereastra care sa țina 25 de ani, trebuie investit, aceasta nu poate fi ieftină. Ieftin înseamnă ca peretele profilului nu are grosimea necesara, dilatatia oțelului din compoziție nu este adecvata, astfel nu tine geamul fix, sau se poate chiar coroda. Componentele ieftine vin din tari ca Turcia sau China, cred ca toată lumea a patit-o macar o data in viata cu produsele provenite din aceste tari. Incuietorile, de exemplu, se pot deforma. De asemenea, argonul poate lipsi din geam”

Tocmai pentru a evita surprizele și a putea oferi garanții reale clienților, Servint a început să lucreze cu profile VEKA, cel mai important producător de profile PVC din lume, care sunt în mod exclusiv din clasa A (fără miez reciclat, grosimea peretelui exterior de 3mm +/-0,2mm, perete interior de 1,2 mm), respectiv clasa S din punctul de vedere al climatului (S=sever, funcțional între -25 și +45 de grade). Majoritatea profilelor folosite la noi sunt de clasa B Si categoria M (climat mediu).

Trebuie stiut de catre consumatori ca deși diferența de pret este de circa 10-12 procente față de un profil de clasa B, durata de viata a profilelor clasa A este cu cel puțin 20% mai mare. Se subinteleg aici niste cicluri de deschidere, rezistenta balamalelor de profil, a suruburilor de prindere, deformarea în timp a profilului.

Fereastra potrivită pentru încaperea potrivita

„Am introdus categoria medie, care sunt cu 15-20% mai scumpe decit cele ieftine, însă viața acestor geamuri este mai lungă. Cit despre ferestrele scumpe, acestea au profiluri germane, asadar putem avea incredere in termenul de garantie, dar si in calitatea acestor produse. Sunt cam cu 20-30% mai scumpe decit cele ieftine. La un balcon de exemplu, este bun și geamul ieftin. La ferestrele de bloc ar fi bine să alegeti un profil de categorie medie, iar la case recomand numai ferestre scumpe, pentru ca este vorba de o investitie pe termen lung, iar la case nu sunt vecini perete în perete, așadar pierderea de energie este mai mare” .

 

 

Pervazul nu trebuie să lipsească

Nu toată lumea optează pentru pervaz atunci când își montează un geam termopan nou. Greșit . Acesta explică prin a spune că acest accesoriu ajută la scurgerea apei de pe geam, care nu ajunge astfel pe perete. În Germania de exemplu, pervazul este parte integrantă a geamului, este inclus în preț, nu și la noi. Totuși, dacă doriți să cumpărați și să vă montați o fereastră nouă, nu faceți economii la pervaz pentru că s-ar putea să regretați. Partea de jos a geamului este cea mai vulnerabilă la condițiile meteo, iar eventualele probleme pot fi evitate prin montarea pervazului atât în interior, cât și în exterior.

Mucegaiul, o problemă cu rezolvari simple!

Multi dintre cei care si-au montat ferestre termopan spun ca în incaperi a inceput sa apara mucegai. Problema nu tine de geamul termopan, ci mai degraba de obiceiurile noastre ale consumatorilor, remarcă specialiștii. „Geamul termopan izoleaza, așadar aerul nu circula asa cum ar trebui. Din fericire pe piata se gasesc tot felul de dispozitive de aerisire, prin care se pot evita neplacerile cauzate de mucegai. ii sfatuiesc pe cumpărători să ceară sfatul specialiștilor și să și țină cont de aceste sfaturi” .

Recomandare pentru produsele locale

Recomandam consumatorilor sa cumpere produse locale, autohtone, pentru că în felul acesta comunicarea cu firma respectiva este mult mai facila, indiferent de problema intervenita, iar raspunsul este mult mai rapid. Totodata seful Servint este promotorul unui soi de patriotism local chiar și in comert. In multe zone occidentale, provenienta autohtona a produselor este la fel de importanta precum pretul. Oamenii stiu ca in felul acesta banii ramin in zona, iar ei vor fi folositi pentru sustinerea economica a zonei, dezvoltarea intreprinzatorilor locali fiind prioritară, aceasta asigurând bunăstarea populației.

TAGS: